2 november 2019
16:00

HC Örnen

Referat: Kristinehamns HT - HC Örnen

Det blev en tung förlust för HC Örnen i bortamatchen mot serieledarna Kristinehamn. Ett Kristinehamn som var effektiva i powerplay kunde till slut vinna med 4-3.

Det är HC Örnen som börjar matchen bäst då man redan efter fyra minuter tar ledningen med 1-0 efter att Simon Andersson lagt in ett dragskott mot målet från blålinjen och pucken letar sig på något sätt in i mål. Kristinehamn ligger sedan på en hel del men har svårt att skapa några farligare chanser då HC Örnen försvarar sig väldigt bra i egen zon då man håller ute Kristinehamnsspelarna från eget mål. Ställningen 0-1 står sig perioden ut och HC Örnen är i ledningen inför den andra perioden.

Den andra perioden börjar jämnt och lagen delar chanser med varandra men det är Kristinehamn som kan spräcka sin målnolla då man gör 1-1 i powerplay efter 11 spelade minuter. Kommande minuter kommer lagen att göra mål med jämna mellanrum och spelet blir något mer slarvigt. 12 minuter in i perioden gör HC Örnen 1-2 efter ett fint powerplayspel då Pontus Grandelius gör mål efter fint förarbete av Daniel Strindlund och Johan Nyman. Efter detta börjar HC Örnen slarva lite i både försvarsspelet, hemjobbet och i bytena vilket också kommer straffa sig. Gustav Ahlin gör 2-2 efter 15 minuter och FIlip Olsson gör 3-2 efter 16 minuter, vilket innebär att Kristinehamn gör två mål inom loppet av en minut. HC Örnen kan dock kvittera innan perioden är slut då Jimmy Cronarp snyggt placerar in 3-3-pucken bakom Kristinehamns målvakt efter assist från Martin Abrahamsson. Ställningen och matchen är således helt jämn inför den tredje perioden.

I den tredje perioden får Kristinehamn chansen i powerplay direkt då HC Örnen drar på sig en utvisning. 4-3 görs efter 1.37 i den tredje perioden då Kristinehamn återigen utnyttjar sitt powerplay. Efter detta ligger HC Örnen på för att få till en kvittering och man får även chansen i powerplay vid två tillfällen, tyvärr utan resultat. Med endast fem sekunder kvar har HC Örnen tekning i offensiv zon och William Möttus vinner tekningen bak till Robin Eivik som får ett bra läge, tyvärr för HC Örnens del är det flera Kristinehamnsspelare i vägen och hindrar skottet från att gå igenom. Slutsignalen ljuder och 4-3 i Kristinehamns favör är ett faktum.

HC Örnen gör, trots förlusten, en godkänd insats större delen av matchen. Det är under en period i den andra perioden som man lite väl enkelt släpper igenom Kristinehamn med fart och de kan skapa lägen och mål på grund av detta.

- En ganska nervig match där powerplay som förutspått skulle vara viktigt för resultatet. Kristinehamn har mycket puck periodvis men det är deras spelvändningar som är farliga. Vi är periodvis väldigt organiserade och spelar med fin diciplin. Vi har några fina lägen att kvittera i powerplay i slutet men idag satt den inte för oss, kommenterar tränare Adam Excellie.

- Vi gör en av våra bättre matcher under säsongen och kan hålla huvudet högt efter den här förlusten. En eloge till samtliga spelare som följer matchplanen på ett strålande sätt och gör ett hästjobb i defensiven. Bortsett från 30 sekunder i den andra perioden där vi hamnar lite fel i vår matchning/byten så lyckas vi hålla Kristinehamn på utsidan och låter dem inte ta några farliga avslut. Det är kul att se oss så starka framför båda kassarna idag, kommenterar tränare Patrick Carlsson.

Båda tränarna är, trots förlusten, ändå nöjda med vad spelarna presterar och man har en god känsla inför kommande vecka och kommande matcher.
- Även om vi självklart är besvikna över att åka hem utan poäng så är känslan att det finns mycket positivt att bygga vidare på från dagens match, avslutar Carlsson.

Nästa match är på fredag hemma mot Charlottenbergs HC på Trängens IP. Nedsläpp är 19.30 och vi hoppas självklart på tre poäng för HC Örnens del. Vi hoppas också att det kommer en hel del folk och hejar fram spelarna i HC Örnen till seger!